Påmelding

BALI

PRIVATISTSTUDIER PÅ BALI - NÅ DINE MÅL

 • Mulig å søke om Lånekasse støtte
 • Ta opp og forbedre fag fra videregående skole.
 • Påbygg til generell studiekompetanse
 • Bo i Balis fineste strøk
 • Klasseromsundervisning.
 • Tett oppfølgning av erfarne, norske lærere.
 • Fokus på faglig kvalitet
 • Lykkes du - lykkes vi!

LYKKES DU - LYKKES VI


GoStudy VGS Privatist er programmet som er midt i blinken for deg som ønsker å ta fag som privatist. Istedet for å studere i Norge, eller kun over nett, har vi klasseromsundervisning på Bali med dedikerte, erfarne, norske lærere. Vi vil at du skal lykkes, for da lykkes vi. Fagene blir levert av VGS Online som har mer enn 10 års erfaring innen videregående undervisning.

 • Høyt fokus på faglig kvalitet
 • Leksehjelp og individuell oppfølging gjennom hele semesteret
 • Eksamenstrening og prøveeksamen
 • Lærere med sensorerfaring fra privatistordningen
 • Dedikerte, erfarne, norske lærere
 • Klasseromsundervisning på campus

VGS Online tilbyr tett oppfølging av elevene under hele studieforløpet, og helt frem til eksamen. Vi fokuserer på god oppfølgning og faglig sterke lærere. Gjennom semesteret har vi både eksamenstrening og prøveeksamen. På denne måten vil du være godt forberedt til din eksamen som privatist. Da man bor nært campus vil det være lett å få hjelp til lekser og andre faglige spørsmål. 

Studentene har alltid hatt en lav strykprosent blant studenter som har fulgt undervisningen. Dette kan nok forklares med tett oppfølgning både av lærere og norske ansatte på studiestedet.

RÅDGIVING

I prinsippet kan alle som ønsker det ta alle våre fag og få godkjenning for dette. Det er imidlertid viktig at å finne ut hvilke fag du kan, bør eller må ha.

Mangler du vitnemål er det selvsagt viktig at du velger de fagene du trenger for å fullføre, mens det ved forbedringer er viktig å velge smart både i forhold til dine interesser, evner og selvsagt hva som gir god uttelling på snittet. Kanskje trenger du spesielle fag for å komme inn på studier som ingeniør, medisin, tannlege eller liknende? Dyktige rådgivere hjelper deg gjerne med å avgjøre hva som vil være en god løsning for akkurat deg.

Skal du kombinere ett semester hos oss, med ett semester ved et privatgymnas i Norge, kan det for eksempel være smart at vi undersøker litt rundt den aktuelle skoles fagtilbud i de ulike semestrene.

Alt dette hjelper vi deg gjerne med

Påbygg til generell studiekompetanse

Dette er et alternativ for deg med yrkesfaglig skolebakgrunn eller fagbrev (eventuelt begge).

Har du fagbrev og/eller treårig fullført og bestått yrkesfaglig videregående trenger du følgende fag for å oppnå generell studiekompetanse: norsk, historie, matte og naturfag

Har du fullført og bestått et toårig yrkesfaglig skoleløp trenger du i tillegg til ovennevnte fag. kroppsøving og ett valgfritt programfag fra studiespesialiserende programområde (vi tilbyr sosiologi og sosialantropologi, samt flere realfag).

23/5 regelen

Dette kan være en snarvei til generell studiekompetanse for deg som har lite skolegang, men som i stedet har prioritert arbeidserfaring eller annen praksis. Det kan også være et godt alternativ for deg som har vært såpass plaget med helsen i lange perioder at både skolegang og arbeid har vært vanskelig.  Dette må du kunne dokumentere.

Regelen sier at du fra det året du fyller 23 år, kan søke om opptak til universiteter og høyskoler med en kombinasjon av seks utvalgte fag, samt fem års godkjent praksis. Disse seks fagene er: norsk, historie, matte, naturfag, samfunnsfag og engelsk.

I praksiskravet kan du iblant annet inkludere skolegang og studier etter grunnskolen, arbeid, militærtjeneste og omsorg for egne barn. Mer informasjon om reglene rundt dette finner du her.

Det er Samordna opptak som vurderer din bakgrunn opp mot denne regelen.

Forbedre eller fullføre vitnemålet

Har du allerede vitnemål og ønsker å forbedre noen av karakterene dine, vil vi gjerne hjelpe deg med dette. Det samme gjelder for deg som mangler fag for å få et godkjent og bestått vitnemål.

I prinsippet kan alle som ønsker det ta alle våre fag.  Det er allikevel viktig å finne ut hvilke fag man kan, bør eller må ta.

Mangler du vitnemål er det selvsagt viktig at du velger de fagene du trenger for å fullføre, mens det ved forbedringer er viktig at vi velger smart både i forhold til dine interesser, evner og selvsagt hva som gir god uttelling på snitt og konkurransepoeng.

Kanskje trenger du spesielle fag for å komme inn på studier som ingeniør, medisin, tannlege eller liknende? Vi i  hjelper deg gjerne med å avgjøre hva som vil være en god løsning for akkurat deg.

FELLESFAGENE

Fellesfag er en betegnelse på fag som er obligatoriske innenfor ulike programområder, altså fag man ikke kan velge bort. Ikke alle må ha samtlige fellesfag – dette avhenger av hvilken studieretning og hvilket programområde man har valgt.  For deg som skal gjennomføre fagkravene til 23/5 regelen, finner du en oversikt over obligatoriske fag nedenfor.

Erfarne rådgivere i VGS Online vil hjelpe deg med å finne hvilke fag akkurat du trenger, og hvilke fag du eventuelt bør forbedre.

Fellesfag:
Eksamen: I Norge
Gir dette ekstra poeng: Nei, men man kan forberede tidligere karakter og dermed øke snittet
Hvor stor del av ett semester: Varierer fra fag til fag
Studie i regi av: VGS Online
Fag og beskrivelse: Fagkode:
FagbeskrivelseP-Matte
MAT011 (1P), MAT1015 (2P), MAT1005 (2PY)
FagbeskrivelseNorsk
NOR1211, NOR1212, NOR1213
FagbeskrivelseHistorie
HS1002, HS1003
FagbeskrivelseNaturfag
NAT1002, NAT1003
FagbeskrivelseKroppsøving
KRO1006
FagbeskrivelseSamfunnsfag
SAF1001
FagbeskrivelseReligion og etikk
REL1001
FagbeskrivelseEngelsk
ENG1002, ENG1102

 

Programfagene

Dette er de valgfrie fagene innenfor de ulike programområdene. Det er en rekke regler for hvor mange programfag en må ha og hvilke kombinasjoner som er tillatt. VGS Online sine rådgivere vil hjelpe deg med å vurdere de fagene du ønsker å ta.

Det er vanlig å bytte ut ett eller flere programfag, enten fordi man sliter med å bestå eller oppnå god nok karakter i det faget man opprinnelig tok, eller fordi man ser at en annen løsning gir bedre uttelling på snitt og konkurransepoeng.

Et utvalg programfag gir ekstra poeng (realfag og fremmedspråk), og noen programfag er obligatoriske for opptak til enkelte studier. Dette har våre rådgivere full oversikt over.

Elever som tar påbygg til generell studiekompetanse etter to-årig yrkesfaglig skolegang, skal velge ett programfag fra studiespesialiserende programområde.

Programfag:
Eksamen: I Norge
Gir dette ekstra poeng: Ja, for realfag og fremmedspråk
Hvor stor del av ett semester: Varierer fra fag til fag
Studie i regi av:
Fag og beskrivelse: Fagkode:
FagbeskrivelseKjemi 1
REA3011
FagbeskrivelseKjemi 2
REA3012, REA3013
FagbeskrivelseMatte R1
REA3022
FagbeskrivelseFysikk 1
REA3004
FagbeskrivelseSosiologi og Sosialantropologi
SAM3019
FagbeskrivelsePolitikk og menneskerettigheter
SAM3020

 

PRIVATISTORDNINGEN

Privatistordningen sikrer alle som ønsker det, mulighet til å ta eksamen i fag fra videregående skole. Det er fylkeskommunene rundt omkring i landet som har ansvaret for eksamensavviklingen, og du som elev trenger simpelthen bare å melde deg opp til eksamen innen 1. september i høstsemesteret (eksamen til jul) og 1. februar i vårsemesteret (eksamen til våren). Det er ingen opptakskrav – alle som ønsker det kan avlegge de eksamenene de ønsker.

Oppmeldingen gjør du via www.privatistweb.no , og vi hjelper deg selvsagt med dette. Det er også her du vil finne praktisk informasjon om dine eksamener.

Som privatist kan du velge å forberede deg på egen hånd til dine eksamener, eller du kan velge å følge undervisning ved en skole som er godkjent av Lånekassen. Vår samarbeidspartner VGS Online er en av disse skolene, noe som sikrer deg støtte fra Lånekassen for undervisningsperioden i utlandet.

GoStudy sørger for det praktiske ved det å studere i utlandet. Vi hjelper til med alt fra påmelding til hjemreise. Vi sørger for at du har det trygt og godt på studiestedet, slik at du kan oppnå de beste resultatene på din eksamen. GoStudy har norske ansatte på alle sine studiesteder, som sikrer deg god oppfølging og hjelp til små og store gjøremål. Vi har sammen med våre samarbeidspartnere levert studier til tusenvis av nordmenn siden 1999.

 

BO I BALIS FINESTE STRØK

 

 • Klasserom i nærheten av bosted
 • Kort vei til stranden
 • Tilgang til svømmebasseng
 • Elevene innlosjeres i kort avstand til klasserom
 • Godt miljø blant studentene
 • Restauranter, butikker og mulighet for shopping rett utenfor campus

SLIK BOR DU

Alle elevene bor to eller tre sammen i området Seminyak, som ligger ca. 15 minutt fra Kuta og ca. 25 minutt fra flyplassen. På campus finnes det blant annet en egen restaurant, i tillegg til et kjøkken man kan benytte seg av. Det finnes også et flott svømmebasseng omgitt av tropiske trær og planter, solsenger og et avslappingsområde.

Klasserommet ligger på campus, og består av et stort lyst rom med aircondition, gode stoler og bord.  Ønsker man å studere på ettermiddagen, kan man koble seg på internett på campus og benytte fellesområdene. Alt ligger til rette for en skoledag hvor kvalitet er i fokus.

EN TROPISK OASE

Seminyak er kjent for sine fine strender med gode surfeforhold, strandvolleyball og pulserende kveldsliv. Selve studiesenteret vårt ligger i nydelige omgivelser midt i Seminyak, omgitt av små koselige butikker og restauranter av god internasjonal standard, bare 5-10 minutters gange til stranden som strekker seg rundt hele øya.

I tillegg til Seminyak finner man turistmagneten Kuta kun 15 minutter unna med alle sine muligheter innen strandliv, shopping og aktiviteter.

Fritidsaktiviteter
Det arrangeres mange utflukter, aktiviteter og kurs som elevene kan delta på i fritiden. For eksempel vil det bli arrangert besøk i landsbyer, båtturer, ballaktiviteter/turneringer, auksjon til inntekt for barnehjemsbarn og fester. Det blir i tillegg gitt tilbud om dykkerkurs, surfekurs og yoga m.m.

Elevene vil også få tilbud om å jobbe frivillig på et barnehjem som GoStudy støtter, hvor man kan bidra med eventuelle kunnskaper, eller bare hjelpe til. I løpet av oppholdet vil det også være mulig å få kurs i indonesisk språk med en av våre foreleserne som prater flytende indonesisk.

GODT SAMHOLD

Felles aktiviteter, fortløpende tilgang til informasjon, samholdet mellom elevene og ikke minst det sosiale aspektet ved å bo og studere samlet har vist seg å være avgjørende for den totale opplevelsen av et studieopphold på Bali. 

GoStudy har også et eget kontor på campus hvor du får hjelp til det meste.

Helsetilbud
Allmennpraktiserende lege, samt en meget dyktig tannlege med moderne utstyr og gode hygieniske forhold, er tilknyttet studiesenteret. Våre ansatte på Bali er tilgjengelig for hjelp med praktiske ting ved sykdom og lignende.

Internett
Det finnes trådløst internett på campus, men vær oppmerksom på at hastighet og rekkevidde ikke er like bra som i Norge.

Totalpakker sikrer deg gode priser

Fra kr.

75.000,-
Mulig å søke om Lånekasse støtte!
Flyreise inkludert
Bosted inkludert
Studie inkludert

Totalpakke

Som eneste aktør på markedet tilbyr GoStudy VGS Privatist en totalpakke for våre elever. Dette betyr at vi organiserer både reise, bolig og selvsagt studier for deg – alt inkludert i prisen.

GoStudy VGS Privatist har uforpliktende påmelding, og ingen betaling før du takker ja til plassen din hos oss. Endelig pris for hva du skal betale for semesteret avgjøres av din fagkombinasjon, ettersom fagene har ulike størrelse og pris Etter påmelding blir du kontaktet av en studierådgiver, som vil hjelpe deg  å plukke de fagene du skal ta, samt hva du skal betale for dine studier i utlandet. Gjennomsnittsprisen ligger på rundt 75.000 kr for full studiebelastning. Med fag tilsvarende 100% studiebelastning vil du få 84 705,- kr i støtte fra Lånekassen. 

Fagene og undervisning er levert av VGS Online som er godkjent av Lånekassen.

Studiene GoStudy formidler kvalifiserer erfaringsmessig for utdanningsstøtte fra Lånekassen. Når vi skriver at studiene er støttet av Lånekassen, så baserer vi dette på at disse studiene er tilbudt gjennom flere år og at studiene erfaringsmessig har kvalifisert for utdanningsstøtte.

Fly Inkludert Mat Ikke inkludert
Strand 10 min. gange Klasserom På campus
Avreise vårsemester Januar Lånekassen Støttet
Opphold Inkludert Internett Inkludert
Butikk 2 min. gange Restauranter 2 min. gange
Avreise høstsemester August Visum Ja
Varighet Ca 10 uker
Høst 2019 & Vår 2020: ca kr 75.000,- + Adm.gebyr: kr 1 000,-

Våre ansatte

Petter Solheim

Petter Solheim
Daglig Leder

Petter har jobbet for GoStudy siden 2009, og har det daglige ansvaret for studentene på Bali.
Made Suardana

Made Suardana
Studentkoordinator

Made har jobbet for GoStudy siden 1999, og er koordinator for alle GoStudys studier på Bali.
Yanti Solheim

Yanti Solheim
Administrasjon

Yanti har jobbet for GoStudy siden 2012, og arbeider i administrasjonen på Bali.

Nytt

Koronaviruset

13.03.2020
GoStudy har etter råd fra UD valgt å få samtlige studenter trygt og rolig hjem. Det jobbes kontinuerlig med løsninger. Studentene informeres fortløpende om utviklingen på samtlige av våre studiested.
Les mer

Totalpakker

13.03.2020
Programprisen inkluderer all undervisning, reise og bolig. Vi tilbyr en betalingsplan som gjør at programmet betales i takt med utbetalingene fra Lånekassen.
Les mer

Uforpliktende rådgivning

18.06.2019
Våre erfarne rådgivere er klar til å hjelpe deg med å finne riktig fagkombinasjon, samt  gi god informasjon om alt fra pris og finansiering, til bolig, reise og fritid.
Les mer

Eksamen i Norge

18.06.2019
Eksamen tar du hjemme i Norge like etter at undervisningsperioden i utlandet er over. Du melder deg opp til eksamen i fylket der du bor –  dette får du hjelp til etter ankomst til studiestedet. 
Les mer

Realfag i utlandet

18.06.2019
Vi tilbyr små klasser og tett oppfølging i kjemi, biologi, fysikk og R-matte. En ypperlig mulighet for deg, som trenger realfag for videre studier. Labkurs er selvsagt inkludert!
Les mer

Superblogger og VGS elev på Bali

31.10.2018
- Jeg vet ikke helt hva jeg vil bruke studiekompetansen min til enda, men jeg har lyst å begynne å studere når den er i boks. Det sier superbloggeren Martine Johansen, som sammen med andre norske elever forbedrer eller bygger på med VGS-fag for å få riktig studiekompetanse. 
Les mer

Hvorfor bli privatist i utlandet?

22.10.2018
I over ti år har GoStudy lagt til rette for utenlandsstudier for norske studenter. Med GoStudy VGS Privatist har du valget mellom Bali, Barcelona og Paris. 
Les mer

Totalpakker

18.06.2019
Programprisen inkluderer all undervisning, reise og bolig. Vi tilbyr en betalingsplan som gjør at programmet betales i takt med utbetalingene fra Lånekassen.
Les mer

Studiehverdagen

18.06.2019
Hverdagen som privatist  i utlandet  skiller seg drastisk fra den hjemme.  I storbyene Barcelona og Paris blir du en del av en hverdag sammen med studenter fra hele verden. På Bali får du optimale forhold for å jobbe med fagene, ettersom undervisningen  foregår på konferanserom der dere   bor, og rommene rengjøres d...
Les mer

Språkfag i Europa

18.06.2019
Mange av de som mangler vitnemål har et felles problem: De må lære seg ett fremmedspråk! Vår erfaring er at språk læres best der hvor det faktisk snakkes. Med muligheten til å ta spansk i Barcelona og fransk i Paris er oppgaven plutselig langt mer overkommelig. Kunne du tenke deg å praktisere fra første dag, på butikken, p&arin...
Les mer

En av våre håndplukkede lærere

17.06.2019
Flere ganger i året pakker Bjørn Terje Smestad, tversoversløyfer og undervisningsopplegg, og tar turen til GoStudy sine studiesentre i utlandet. Til daglig jobber han som redaktør på matteavdelingen til Cappelen, og sier undervisningsperiodene i utlandet er en fantastisk kombinasjon med hovedjobben hans i forlaget.
Les mer

Debora vil tilbake til Frankrike

22.10.2018
Hun drømmer om en internasjonal karriere og kunne gjerne tenkt seg Frankrike som første stoppested.
Les mer

Andrea dro til Barcelona og Paris for å forbedre karakterene fra videregående.

12.10.2018
Andrea Kristiansen Øverby (18) fra Elverum dro til Barcelona og Paris for å forbedre karakterene fra videregående.
Les mer

Meld deg på uforpliktende!

Dette er en helt uforpliktende påmelding. Når påmelding er mottatt vil du bli kontaktet av en av våre studentrådgivere. Melder du deg på som VGS Privatist vil du få en liste med fagvalg og studieprosenter pr fag. Husk at dette bare er tiltenkt som en indikasjon på studiemengde og pris - du vil få tett oppfølging av våre studentrådgivere, og sammen tilpasse din fagplan i forhold til priser og støtte fra Lånekassen.

Steg 1

Velg semester
 • Våren 2021
 • Bali
 • VGS Privatist

Steg 2

Velg privatistfag
Vennligst huk av for hvorfor du ønsker å ta fag som privatist
Du må huke av for minst ett valg i dette steget for å gå videre i registreringen. Fagenes studieprosent og pris er bare en indikasjon på arbeidsmengde og pris. Vi vil sammen med deg sette opp studieplan og pakke for din reise når våre studierådgivere kontakter deg. Husk at dette er en helt uforpliktende påmelding.
Fag
Prosent
Studieprosent: 0%
Totalt: 0,-
For å motta full støtte fra Lånekassen må studieprosent være minimum 100%
Chat med oss