Påmelding

Andrea dro til Barcelona og Paris for å forbedre karakterene fra videregående.

12.10.2018
image1.jpg

Andrea Kristiansen Øverby (18) fra Elverum dro til Barcelona og Paris for å forbedre karakterene fra videregående.

Akkurat nå er hun i Paris hvor hun får undervisning av norske lærere, og forbereder seg til privatisteksamener i flere fag. Disse skal hun ta ved en lokal videregående skole, når hun kommer hjem.

Medelever
De første fem ukene tilbragte hun i den katalanske hovedstaden sammen med cirka 40 andre elever fra Norge. Etter Barcelona dro samtlige videre til Paris. Andrea er glad hun valgte å dra utenlands for å skjerpe karakterene.

Først og fremst skole
- Jeg skal selvfølgelig se og oppleve byen, men først og fremst er det skole og undervisning. Du blir veldig inspirert til å gjør en ekstra innsats. Når jeg er på skolen er det fullt fokus på det faglige, og det ble tidlig etablert en felles kultur blant elevene om å prioritere skolegangen, sier hun smilende og fortsetter:

Mange opplevelser
- Vi får selvfølgelig også mange opplevelser. Paris er en by med utallige kriker og kroker og byen er så mye mer enn Eiffeltårnet og Triumfbuen på Champs-Élysées.

Når hun vender hjem er det forhåpentligvis med kunnskap som skal heve karakterene i fagene sosiologi, matte og samfunnsfag. Andrea ønsker å bli ambulansearbeider.

Liker å hjelpe mennesker
- Jeg er glad i å hjelpe mennesker og mener jeg har sterk psyke, noe en slik jobb krever. Jeg håper karakterene holder til opptak, sier hun.

Vil du anbefale andre som skal forbedre karakterene om å reise utenlands?
- Ja, absolutt. Oppholdet så langt har bare vært helt fantastisk både når det gjelder opplevelser, skolen og lærerne. Oppholdet gir masse erfaringer, også kulturelle og mange nye venner, sier hun.

De fleste som drar utenlands følger undervisning i tre til fem fag, og velger fritt hvilke fag de skal ta utfra sitt behov.

Les mer om GoStudy VGS Privatist HER

 

Tilbake
Chat med oss