Påmelding

Debora vil tilbake til Frankrike

22.10.2018
debora.jpg

Hun drømmer om en internasjonal karriere og kunne gjerne tenkt seg Frankrike som første stoppested.

Debora Kamitanji fra Mjøndalen er i Paris for å forbedre karakterer fra videregående.

Lærer mye om deg selv og andre
19-åringen har undervisning i naturfag, samfunnsfag og matematikk.
Utenlandsoppholdet, som også inkluderer Barcelona, har gitt henne et rikt utvalg av nye erfaringer.
- Du lærer mye om deg selv og mye om andre, om å tilpasse seg og ta hensyn. Oppholdet varer i ti uker. Så lenge har jeg aldri bodd hjemmefra, sier hun. Hun er den eneste fra Mjøndalen i kullet på cirka 40 personer.

Mindre grupper
- I begynnelsen var vi en stor og samlet gruppe. Etterhvert ble det flere og mindre grupper. Det er helt normalt når vi skal tilbringe så mye tid sammen.

19-åringen er fascinert av fransk og ønsker å lære seg språket. Hun har bodde hele livet i Norge, men er opprinnelig fra Kongo. Fransk er et av de offisielle språkene i Kongo.

Flink i engelsk
- Jeg synes at fransk ungdom er flink til å snakke engelsk, men det finnes jo dem som ikke snakker språket. Franskmennene er også hjelpsomme når de ser at du trenger språklig hjelp. Etter at jeg fikk månedskort er blitt enklere å ta seg rundt med metroen i Paris,  sier hun.

Internasjonal karriere
Før jul skal hun ta eksamen i fagene hun vil forbedre. Det neste halvåret blir det jobbing og fra neste høst håper hun å studere internasjonale relasjoner.
- Jeg ønsker en jobb i utenrikstjeneste, og det kan gjerne være innenfor bistand, sier hun. Debora og vennene er ikke blant de mest hyppige gjestene på franske restauranter.

Fantastisk utvalg
- Det er dyrt å spise ute. Vi går i matvarebutikken og der er det et fantastisk utvalg og mye mer å velge i enn hjemme. Et slikt opphold er noe enda flere burde vurdere om de skal ha påbygg eller karakterforbedring. I tillegg til skolegang er det mye opplevelser og erfaringer, avslutter Debora.

Les mer om GoStudy VGS Privatist HER

 

Tilbake
Chat med oss