Påmelding

En av våre håndplukkede lærere

17.06.2019
BjornTerje.jpg

Flere ganger i året pakker Bjørn-Terje Smestad, tversoversløyfer og undervisningsopplegg, og tar turen til GoStudy sine studiesentre i utlandet. Til daglig jobber han som forlagsredaktør i Cappelen Damm, og sier undervisningsperiodene i utlandet er en fantastisk kombinasjon med hovedjobben hans i forlaget.

Se våre studiesteder: Paris, Barcelona og Bali

«Jeg elsker å undervise og disse oppdragene gjør at jeg får dekket dette behovet litt. Samtidig er det svært nyttig for meg, som jobber med lærerbøker, at jeg også får prøvd dem ut i klasserommet og virkelig får se at de fungerer. I jobben med lærebøkene har jeg alltid fokus på optimal formidling og jeg tror at de som møter meg i klasserommet kan nyte godt av dette.»

Vil du vite mer om privatiststudier i utlandet? Book gratis studierådgivning her.

Etter 6 år som lærer ved Sonans og et par år i offentlig skole, bestemte Bjørn-Terje seg for å gripe sjansen, da han fikk tilbud om jobben som fagredaktør i Cappelen. Fristelsen ble for stor da han fikk muligheten til å jobbe så tett med faget han elsker og de mest brukte mattebøkene i Norge - selv for en som elsker å undervise. Da han samtidig fikk muligheten til å ta undervisningsoppdrag for privatister i utlandet, hadde han plutselig en optimal arbeidssituasjon.

UTFLUKT PARIS: Utflukter og opplevelser flettes inn i undervisningen og blir en fin del av hverdagen som student. Her fra Versaille i Paris.

«Det er annerledes å undervise i utlandet, og utrolig spennende. Vi er flere lærere som samarbeider i hvert fag, og vi underviser utvalgte tema hver. Jeg tror det kan være en stor fordel for elevene at de får ulike lærere i ulike perioder. Det betyr at du får en ekspert på sitt emne – og det er ofte ikke mer som skal til, før et fag plutselig får nytt liv.»

I løpet av undervisningsperioden i utlandet, er det 2-3 lærere inne og underviser i de ulike fagene. Lærerne samarbeidet tett og setter sammen opp en plan, som sikrer elevene et best mulig opplegg. Det er populært å komme seg utenlands en periode, også for lærerne. Dermed kan man plukke litt fra øverste hylle, og lærerne er valgt med omhu og fordi de passer spesielt godt til dette opplegget.

KLASSEROMSUNDERVISNING i BARCELONA: På samtlige studiesteder er det engasjerte og faglig sterke lærere som underviser i fagene. Her fra klasserommet i Barcelona

«I tillegg til at lærerne selvsagt må være flinke faglig og ekstra gode på formidling, må de faktisk være litt ekstra greie også. Alle involverte i programmet jobber tett sammen, og det er ikke alltid ting går som planlagt for eksempel på Bali. Vi må vite at lærerne våre tar alt med godt humør, er løsningsorienterte og villige til å strekke seg litt ekstra for elevene og opplegget» sier rektor Nina Karlsen i VGS Online, som er ansvarlig for den faglige delen av privatistprogrammene til GoStudy. 

Bjørn-Terje har gjennom en årrekke vist seg å være akkurat rette mannen i en slik rolle. Det at han i tillegg til sin relevante undervisningserfaring, også har lang erfaring som eksaminator/sensor til eksamen, gir han en komplett forståelse av hva som kreves av ham som privatistlærer. Han vet hva elevene må kunne for å gjøre det best mulig til eksamen.

At noen synes han er litt streng, gjør ikke mye, når han får slike tilbakemeldinger på undervisningen sin «Bjørn-Terje er super. Har aldri lært så mye matte i hele mitt liv, som disse ukene. Men han er litt skummel».

Les mer om våre studiesteder: Paris, Barcelona og Bali.

Husk at alle våre studier har uforpliktende påmelding.

Tilbake
Chat med oss